Adem- en Ontspanningstherapie

Heerlijk ontspannen ….

Van ontspannen slapen rust je beter uit. Op ontspannen wijze je werk doen kost minder energie. Tussen de bedrijven door ontspannen laadt de batterijen weer op. Er is meer energie voor genezing wanneer je ontspannen bent. Als je ontspannen bent is er ruimte voor creativiteit en plezier. Ontspannen zijn geeft een andere kijk op dingen.

Ontspannen zijn ………….

Hoe bereik je dat ??

Ieder mens is uniek. De te gebruiken methode om te (leren) ontspannen dus ook . In onze praktijk kun je kiezen uit de verschillende methodes of een combinatie hiervan. Deze kan voor jou persoonlijk en voor verschillende situaties (thuis / werk etc.) maximaal geschikt worden gemaakt.

In overleg met je therapeut zal je één of meerdere van de volgende manieren voor jou geschikt vinden.

Jacobsen Doelgericht leren de spieren van je lichaam te ontspannen, los te laten.
Schultz Door geconcentreerd aandacht te geven aan een gevoel van warmte of zwaarte ontstaat de bijbehorende ontspanning.
Imaginatie Op mini-vakantie. Je leert beelden of situatie’s voor de geest te halen, te herinneren of (in gedachten) te construeren, die ontspannend zijn.
Ankeren Een ontspannen gevoel kan worden gekoppeld aan een gemakkelijk te gebruiken “anker” , waardoor het voor je oproepbaar wordt in allerlei situaties.
Focussen Bemerk wat je allemaal bezighoudt, leer het opzij te zetten. Hier door kun je geestelijk op adem komen. Je gedachten komen tot rust.
Ademtherapie Je ademhaling kan een signaal zijn voor hoe je je op dat moment voelt. Door middel van oefeningen wordt de ademhaling indirect beïnvloed waardoor er rust, ruimte, ontspanning ontstaat.

Wellicht merk je al een voorkeur voor één of meerder manieren ?

Hoe gaan we te werk.

De begeleidend therapeut is kundig in het vrijelijk en creatief toepassen van de verschillende methodes om tot ontspanning te komen. Hij helpt je bij de keuze van de voor jou het meest geschikte methode of combinatie van methodes. Je krijgt begeleiding bij het voor jou persoonlijk geschikt maken van de methode en het eigen maken, oefenen hiervan.

Voor meer informatie, vragen over Adem- en Ontspanningstherapie en het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Frank Koornwinder, tel. 030-2891069, of mailen naar : fkoornwinder@gmail.com